Een visie op Westfriesland over 10 jaar

WF-vlag.jpg17-12-2021 11:42 17-12-2021 11:42

Hoe ziet West-Friesland er over 10 jaar uit? Met die vraag zijn wij aan de slag gegaan, in de wetenschap dat er veel op de gemeenten in West-Friesland afkomt, in de één nog meer dan in de andere. Een concreet plan voor de bestuurlijke toekomst van West-Friesland is het resultaat.

Dit manifest hebben wij allereerst alleen richting alle raadsleden in West-Friesland gestuurd aangezien wij eerst hen de gelegenheid wilden geven dit plan tot zich te nemen en, wanneer gewenst, contact met ons op te nemen. Juist omdat gezamenlijk draagvlak essentieel is, vinden wij het uiterst belangrijk om hier samen in op te trekken.

Wij richten ons in het bijzonder tot de raadsleden van de gemeenten Medemblik, Opmeer, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, aangezien het plan de grootste impact heeft op deze gemeenten. Vanwege het regionale belang van het plan sturen wij dit manifest hierbij ook naar de raadsleden van Hoorn en Koggenland. Alternatieve indeling West-Friesland

Wij hebben na het voltooien van het manifest vorige maand allereerst contact opgenomen met de provincie Noord-Holland met het verzoek om op een zo’n kort mogelijke termijn het gesprek aan te gaan over dit plan. Dit gesprek heeft donderdag 9 dec. plaatsgevonden met de regiomanager van West-Friesland en een beleidsadviseur. Op deze manier konden wij ons zekerheid verschaffen over hoe de provincie omgaat met een plan als dit en nagaan of we belangrijke zaken over het hoofd hebben gezien.

Het was een positief gesprek; de provincie vindt het mooi om te zien dat dit plan geopperd wordt. Daarnaast werd aangegeven, dat de spreekwoordelijke bal nu bij West-Friesland ligt, waarbij draagvlak erg belangrijk is.

Mocht u contact met ons willen opnemen, dan staan wij daar uiteraard helemaal voor open en kunt u ons bereiken via onderstaande gegevens.

  • Arnoud Hotting, fractievoorzitter CU-SGP Enkhuizen, zie ook Fractie.
  • Jan-Herber Hogendoorn, auteur van het manifest, zie ook Bestuur SGP.

Meer info:

  • Manifest Wesfriese Bestuurlijke Toekomst, hieronder te downloaden:
Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Geen resultaten gevonden

« Terug