Motie voor gezinnen aangenomen!

gezin.jpg05-03-2021 12:43 05-03-2021 12:43

Afgelopen dinsdag 2 maart hebben wij een motie ingediend ter ondersteuning voor gezinnen bij de Visie Sociaal Domein in Enkhuizen. We hebben het Programma Home-Start onder de aandacht gebracht bij het College ..

en voorgesteld of men wil overwegen een programma zoals Home-Start mogelijk te maken in Enkhuizen.

Punten die we van belang vinden bij het opstellen van de Uitvoeringsnota geven we nu alvast mee, dan kan er tijdig rekening mee worden gehouden.

Er is landelijk, en ook in Enkhuizen, een toename van zorgvragen rondom kinderen en gezinnen, zowel twee- als éénoudergezinnen. Daarom willen we graag waar mogelijk gezinnen ondersteunen. In dat kader is in elk geval interventieprogramma Home-Start ontwikkeld. Afgelopen jaar was deze organisatie nog genomineerd voor "Beste vrijwilligersorganisatie Medemblik 2020" , lees meer hierover.

Het Nederlands Jeugdinstituut heeft dit programma positief beoordeeld, zie Beschrijving ‘Home-Start’, Meijer, Hollander, 2019, Nederlands Jeugdinstituut, zie www.nji.nl/interventies/home-start.

Gelukkig konden wij rekenen op de instemming: Deze motie werd door alle raadsleden ondersteund en is aangenomen, waarvoor onze dank!

Meer over dit onderwerp:

« Terug