Vragen over Blijk van waardering Mantelzorgers Enkhuizen

Rolstoel-mantelzorg-nbb_foto_715637_650x43311-12-2014 16:40 11-12-2014 16:40

In de Commissie werd aangegeven dat de jaarlijkse blijk van waardering voor mantelzorgers in Enkhuizen de afgelopen jaren is ingevuld met een leuk dagprogramma. Wij hebben toen de vraag gesteld of deze blijk van waardering ook beter zou kunnen aansluiten op de hele groep mantelzorgers, man en vrouw van jong tot oud. Daarover hebben we aansluitend schriftelijke vragen gesteld aan het College...

In de Commissie BOFS van november 2014 werd aangegeven dat deze blijk van waardering in Enkhuizen de afgelopen jaren is ingevuld met een leuk dagprogramma waarbij respijtzorg -indien gewenst- mogelijk was. Een groot voordeel van een dagprogramma is dat mantelzorgers elkaar ontmoeten. Maar de groep mantelzorgers in Enkhuizen is met 300 mensen een heel divers gezelschap van mannen en vrouwen van jong tot oud. Dan is het moeilijk -hoe goed bedoeld ook- om een dagprogramma goed af te stemmen op iedereen. Daarnaast kunnen mantelzorgers -ondanks aangeboden respijtzorg- er vaak toch moeilijk tussenuit. Dan zou men een deel van de groep mantelzorgers niet bereiken met deze blijk van waardering.

Graag zouden wij zien dat onze jaarlijkse blijk van waardering beter aansluit bij de hele groep mantelzorgers, mannen en vrouwen van jong tot oud. We denken dan aan een mooie bos bloemen of een cadeaubon te besteden bij de Enkhuizer middenstand. Na verloop van tijd zou ook weer eens een middag georganiseerd kunnen worden ter ontmoeting. Met jaarlijkse afwisseling denken we dat er in elk geval meer mantelzorgers bereikt zouden kunnen worden door de jaren heen. Fijn dat u hierover in contact gaat met de WMO-Raad, zoals de raadsbrief van 25 november stelt.

Daarom enkele vragen hierover:
1. Is het College het met ons eens dat deze blijk van waardering voor mantelzorgers beter aan zou kunnen sluiten bij de totale groep van mantelzorgers van jong tot oud?
2. Acht het College het mogelijk om al komend jaar, namelijk in 2015, te zorgen voor een alternatieve invulling?
3. Graag zouden we van het College weten in welke richting men denkt om komende jaren deze blijk van waardering in te vullen.

Herma Compaan,Zie ook

« Terug

Reacties op 'Vragen over Blijk van waardering Mantelzorgers Enkhuizen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.