Ken je het verhaal van het ratje al?

Ratje_thuis.JPG25-02-2022 21:27 25-02-2022 21:27

Er is een nieuwsbrief rondgegaan en hier en daar missen per ongeluk enkele blokjes tekst. Bijvoorbeeld die van het ratje, lees meer hierover.

Biodiversiteit vinden wij positief. Zo kwam er een voorstel om het maaibeheer in de gemeente aan te passen naar een insectvriendelijke wijze. Fijn natuurlijk als we met kleine aanpassingen de natuur vooruit kunnen helpen, maar niet ten koste van alles. Als je niet oplet krijg je brandnetels langs wandelpaden, paden waar je door overwoekering bijna niet meer doorkomt, je niet meer fatsoenlijk bij je bootje kunt komen en.. ratten. Deze dieren houden ervan om zich te nestelen in hoog gras. Je kunt op je vingers uittellen dat je dan binnen de kortste keren flink aan de slag zal moeten gaan met ongediertebestrijding, ook niet goedkoop.

Wij hadden hiervoor gewaarschuwd en niet onterecht, het maaibeleid is nu gelukkig opnieuw aangepast. Wel stemden we voor meer variatie in beplanting. Daarnaast hebben we aanplant van meer bomen in Kadijken voorgesteld. Dus geen bende, wel biodiversiteit!

Zie ook:

Motie Groen Kadijken met meer bomen tegen hittestress, 22 nov 2021 op deze site.

« Terug