Optie 'nascheiding' voor ondergrondse containers binnenstad

OndergrondsAfval.jpg23-12-2021 20:34 23-12-2021 20:34

In de raadsvergadering eind december 2021 lag het Afvalbeleidsplan op tafel in de raad van Enkhuizen. Ook de optie van nascheiding was nu opgenomen zoals we eerder hebben aangedragen. Het voorstel is nu om nascheiding in te voeren in de binnenstad.

In de raadsvergadering november 2019 heeft ChristenUnie-SGP samen met D66 een amendement ingediend om nascheiding mee te nemen in de uitwerking voor het afvalbeleidsplan in Enkhuizen. Ook lagen er meerdere amendementen ook van SP en CDA en na een efficient overleg tussen de partijen is een gezamenlijk amendement overeengekomen, bekijk of luister de raad van 26nov2019 hier terug. Resultaat is dat in elk geval de optie van nascheiding ook wordt meegenomen in onderzoek.

Afgelopen december 2021 is punt 18. Afvalbeleidsplan in de raad geweest, hier de raad21dec21 terug te lezen en luisteren.

In het raadsvoorstel is besloten tot nascheiding in de binnenstad en daar zijn we een voorstander van. Voordeel is dat er minder ondergrondse containers nodig zijn. Vanwege het ruimtegebrek in de binnenstad is dat handig. Ook is er ruimte om maatwerk toe te passen bij het bepalen waar een ondergrondse container geplaatst wordt.

« Terug