Jeugdzorg, mij een zorg?!

Joël Voordewind - Foto: Anne-Paul Roukema/ChristenUnie03-02-2020 16:58 03-02-2020 16:58

Hoe staat het met de zorg voor onze jeugd? Doen we wel genoeg en.. wat vinden onze jongeren er zelf van? Denk mee op vrijdagavond 7 februari in Medemblik samen met onder meer Joël Voordewind, tweede Kamerlid van de ChristenUnie.

Ook in West-Friesland zijn er grote zorgen om kinderen en jongeren met een hulpvraag. De juiste hulp is belangrijk, maar wachtlijsten zijn lang en kosten lopen bij veel gemeenten uit de hand. “Kreeg twintig jaar geleden 1 op de 27 kinderen jeugdzorg, inmiddels is dat 1 op de 8 geworden”, volgens ‘Groeiend jeugdzorggebruik’, rapport eind 2019 van het Nederlands Jeugdinstituut. Dit speelt in het hele land, dus in veel gemeenten staat de vraag “hoe nu verder?” bovenaan de agenda.

Vanuit Alkmaar komt Saviël Overboom vertellen over Team Straatgeluid, zij richten zich ook op ‘onbereikbare’ jongeren. Daarnaast zullen Harm Vink voorheen van William Schrikker en Klaas Groot van woonboerderij Berakha in Twisk ook hun ervaringen delen. Samen met Joël Voordewind en de anderen zullen wij in gesprek gaan en wel in de vorm van een paneldiscussie onder leiding van Arnoud Hotting uit Enkhuizen.

De lokale partijen van de ChristenUnie nodigen jou hier graag voor uit. Vind je hier iets van of ben je gewoon geïnteresseerd, kom ook en doe mee!

In het kader van 75 jaar vrijheid willen we deze avond op een toepasselijke locatie houden:

  • Waar? Educatief WO2 Centrum, Zeldenrust 5 in Medemblik
  • Wanneer? Vrijdagavond 7 februari, inloop 19:30 en start om 20 uur, welkom!

Heb je vervoer nodig, laat het ons even weten via christenuniewf@gmail.com en mail ons ook voor vragen, opmerkingen en/of aanmelding.

In de media:

Zie ook:

ChristenUnie Hoorn en

ChristenUnie Medemblik en

ChristenUnie-SGP Enkhuizen

« Terug